Schimmels in bootmatrassen

Alle materialen

EEN VEEL VOORKOMEND PROBLEEM AAN BOORD VAN JACHTEN

Door geen ventilatie onder de matrassen te creëren ontstaat er negen van de tien keer schimmelvorming in de matraskernen, zelfs als je het niet gelijk ziet zit het er bijna altijd in meer of mindere mate.

Schimmels zijn de oorzaak van veel verborgen klachten zoals loopneus, tranende ogen, irritatie van de luchtwegen enz. Daarbij is het onhygiënisch en absoluut niet bepaald fris.
Zo wil je niet naar bed, sommige mensen zeggen daarbij dat ze geen smetvrees hebben maar dit heeft met smetvrees niets meer te maken. Ronduit onfris en super ongezond.

   

   

    

   

   

 

Vaak slapen mensen op de matrassen die standaard mee zijn geleverd aan boord van hun jacht, vaak worden deze jachten meerdere malen doorverkocht en slapen de mensen dus op de ellende van een of meerdere vorige eigenaren.

Als men een huis koopt met een schitterende ligging, mooie woonkamer, slaapkamers enz. dan neem je toch ook niet de matrassen over van de vorige bewoner. En ik kan je verzekeren dat deze vaak schoner zijn dan die aan boord van een jacht. Aan boord zijn de matrassen vaak in kleinere ruimtes met zelden een goede ventilatie onder het matras waardoor schimmels vrij snel ontstaan.