Schimmels in matrassen

EEN VEEL VOORKOMENDE KWAAL AAN BOORD VAN JACHTEN

Door het ontbreken van ventilatie onder de bootmatrassen ontstaat er meestal schimmelvorming in de matraskernen. Ook wanneer het niet direct zichtbaar is zitten er bijna altijd in meer of mindere mate bacteriën in de matras.

Schimmels zijn bacteriën en die zijn de oorzaak van verborgen klachten zoals een loopneus, tranende ogen, irritatie van de luchtwegen enzovoort. Bovenal is het onhygiënisch en absoluut niet fris. Sommige mensen zeggen dat ze geen smetvrees hebben, maar het is ronduit vies en zeer ongezond.

Veelal slapen mensen op de matrassen die standaard geleverd zijn aan boord van hun jacht. Vaak worden jachten meerdere keren doorverkocht en slaapt men dus op de ellende van de vorige eigenaren. Wanneer men een huis koopt met een schitterende ligging, een riante woonkamer en mooie slaapkamers dan gebruikt men toch ook niet de matrassen van de vorige bewoner.

Aan boord van jachten liggen de matrassen in kleine ruimtes met weinig ventilatie onder het matras. Door het gebrek van goede ventilatie ontstaan er gemakkelijk schimmels.

Als producent van bootmatrassen nemen wij veel oude matrassen retour. Deze worden in onze werkplaats uit elkaar getrokken ten behoeve van recycling. Hierbij treffen we de meest onfrisse materialen aan. Een klein overzicht van hetgeen we zoal in ontvangst nemen ziet u in dit overzicht.

Een duidelijke focus op het comfort aan boord

Matraskern met schimmels

Matraskern met schimmels

Matraskern met schimmels

Matraskern met schimmels

Matraskern met schimmels

Matraskern met schimmels

Pure ambacht, gemaakt in Nederland

Bij Neptune zorgen we dat de dagen aan boord de mooiste dagen van uw leven zijn. We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat u zich nergens zo comfortabel voelt als op uw eigen jacht. Wij nemen uw comfort serieus en produceren het ultieme slaap- en zitcomfort aan boord.