Scheepsstoffering voor stoere sloep tot superjacht

Er is geen plek zo geschikt om te ontspannen als op het water. Met vakmanschap, materiaalkennis en passie worden de mooiste en meest comfortabele creaties gemaakt. Voor kleine, grotere en ook voor superjachten worden alle producten met veel zorg vervaardigd. Om comfortabel achterover te kunnen leunen is het zeer belangrijk om goed zitcomfort aan boord te hebben. Kussens, die zo zijn gevormd dat het u aan niets ontbreekt. Het belangrijkste van een zit- en rugkussen zijn de vulling en de modellering (vorm) ervan. Deze factoren bepalen het comfort en de levensduur van de scheepsstoffering. Neptune verwerkt het beste en mooiste comfortschuim in alle kussens en heeft ruim 40 kwaliteiten in huis. Altijd precies wat u nodig heeft voor uw sloep of superjacht!

Binnenkussens

De kussens aan boord van een schip zijn een ruim begrip voor alle zitcomfort. Veelal worden er losse kussens gebruikt, maar vaak worden kussens gestoffeerd op houten delen. Het voordeel hiervan is dat deze maatvast zijn en d.m.v. een pen-en-gat-verbinding perfect op zijn plaats gehouden worden. De kussens in een salon moeten een ander zitcomfort hebben dan de kussens in een dinette of in de navigatiehoek, omdat er verschil in een actieve of een relaxte zit is.
Bij Neptune zijn we gespecialiseerd en ervaren in het creëren van de perfecte vorm met het meest optimale zitcomfort. Wij zijn de enige in de branche die zelf alle comfort-schuimen versnijden, in elke vorm en in elke samenstelling.

Buitenkussens

Kussens voor buiten worden bekleed met daarvoor geschikte bekledingsmaterialen. Sunbrella, kunstleer en zelfs echt leer kunnen hiervoor gebruikt worden. Ook de vulling van de kussens wordt aangepast met comfort-schuimen, die geschikt zijn voor natte omstandigheden. EZ-Dry is een product dat ingezet wordt voor buitenkussens, die snel moeten drogen na een regenbui.

Stuurstoelen en fauteuils

Stoelen en andere zitelementen kunnen in elke gewenste uitvoering gemaakt of opnieuw bekleed worden. Zo kan bijvoorbeeld de stuurstoel opnieuw bekleed worden met de door u gewenste leersoort of meubelstof, waardoor het interieur één geheel wordt. Eventueel kunt u de naam van het jacht in de stuurstoel(en) laten borduren, dit geeft een extra accent aan het geheel.

Bed omrandingen en hoofdborden

Slaapcabines worden natuurlijk in elke uitvoering voorzien van een luxe afwerking, wel of niet voorzien van gestoffeerde bed omranding en hoofdborden. Bedspreien en bedlinnen worden geheel op maat geconfectioneerd en eventueel voorzien van logo en of naam.

Bijzondere stoffering

Natuurlijk komt er bij jachtstoffering meer kijken dan alleen de zit- en rugkussens. Ook wand- en plafondbekleding, de trapleuning, stuurwiel of instrumenten-console kunnen voorzien worden van (kunst)leer en bijvoorbeeld sierstiksels. De bed-omlijsting kan bekleed worden met stof of (kunst)leer en natuurlijk kunnen er hoofdborden vervaardigd worden, als daar ruimte voor is.
Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het op bekleden aankomt!

Raambekleding

Raambekleding leveren we bij Neptune in vele soorten. Gordijnen, jaloezieën en plissé gordijnen zijn slechts enkele van de mogelijkheden die al dan niet ook elektrisch leverbaar zijn. Bezoek de showroom om u te laten inspireren en voor te laten lichten.

Vloerbekleding

Harde en zachte vloerbekleding kunnen we bij Neptune leveren en aanbrengen. Hierbij zijn diverse types afwerking mogelijk zoals bijvoorbeeld met leer, katoen of band. Bezoek de showroom om u te laten inspireren en voor te laten lichten.

Advies en keuze

Samen met een van onze adviseurs wordt uw situatie aan boord en het gewenste zitcomfort tot in detail besproken.

Maatvoering

Een van onze vakmensen komt bij u aan boord om alles in te meten en de details met u te bespreken.

Proefkussen

Op basis van uw wensen en de situatie aan boord leveren wij desgewenst een set proefkussens alvorens de productie op te starten.

Afleveren

Zodra het zitcomfort gereed is komen wij de producten aan boord installeren.