Hoofdkussens

Alle materialen

Het belang van een goed hoofdkussen
Uitgerust wakker worden kan veelal worden bevorderd door een goed hoofdkussen. Het hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies voor een hoofdkussen met de juiste ondersteuning, waarbij de nekspieren en wervels ontspannen, zodat men fris aan een nieuwe dag kan beginnen.

De juiste ondersteuning
De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig. Een rugslaper heeft baat bij een wat hoger kussen en een zijslaper heeft meer stevigheid nodig. De hoogte van het kussen is onder andere afhankelijk van de matras en de lichaamsbouw. Belangrijk is dat de wervelkolom bij iedere houding de juiste ondersteuning krijgt.

Het hoofd is het meest transpirerende lichaamsdeel
Het hoofdkussen heeft meer te verduren dan men denkt, het moet veel transpiratievocht verwerken en afvoeren. Om die reden is het van belang goed ventilerende materialen in het hoofdkussen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Vita-Talalay. De open celstructuur van deze latex voorkomt overmatige transpiratie, vermindert de ontwikkeling van huisstofmijt en bevordert een gezonde, hygiënische nachtrust.
Bij hoogwaardige dons heeft u een nog betere vochtregulatie dan bij normale dons. Het neemt  transpiratievocht sneller op en staat het ook weer sneller af aan de omgeving. Een combinatie van deze twee materialen in een hoofdkussen dragen bij tot een rustgevende nacht.