Hoe het niet moet

Als producent van bootkussens en bootmatrassen komen we de vreemdste freubel-producten tegen wanneer we de oude materialen van boord halen. Om kosten te besparen worden door stoffeerders nogal eens stukken schuim aan elkaar geplakt, waarbij meerdere kwaliteiten schuim aan elkaar verlijmd zijn.

In enkele gevallen moet je delen verlijmen, omdat dat door de vorm of afmeting niet anders kan. Bij Neptune doen we dit slechts wanneer dit geen nadelige gevolgen voor het eindproduct heeft. In sommige gevallen die we aantreffen lijkt het product een vorm van oplichting. Rits dicht en afrekenen! Let als consument goed op aan wie u de opdracht toevertrouwd en controleer de inhoud van de op maat gemaakte bootkussens of bootmatrassen.

Wat treffen we zoal aan……. Een latex matras die uit meerdere stukken bestaat. Dat kan natuurlijk niet en riekt naar oplichting. Comfortschuim is kostbaar en op deze wijze kunnen snijrestanten nog behoorlijk geld opbrengen. Of zitkussens die uit vele delen schuim zijn opgebouwd. Een klant kwam bij ons langs omdat het zitcomfort niet voldeed. Bij het uitpakken van de kussens kwam een puzzel tevoorschijn. Slecht werk leveren is kostenbesparend, maar slecht voor de levensduur en het zitcomfort van de bootstoffering.

Kwaliteit zit van binnen

Goed zitcomfort wordt opgebouwd uit meerdere soorten comfortschuim met een verschillend soortelijk gewicht. Een stevige soort is de basis, de lagen er bovenop bieden het comfort en dienen het gebruik van een bootkussen. Bij een actieve zit worden andere soorten schuim gebruikt dan bij een ontspannen zit. De vorm van een bootkussen wordt bij ons gesneden met behulp van één van onze vier snijmachines.