Comfortschuim, de onzichtbare bron van comfort

Neptune verwerkt comfortschuim van de beste producenten. Elke leverancier produceert zijn eigen specifieke types. Om de meest duurzame oplossingen van comfort te bieden hebben wij een selectie gemaakt van deze producten.
De toepassingen van flexibel Polyurethaanschuim zijn talrijk. Dit schuim vormt de onzichtbare bron van comfort. Ongeveer 80% van de tijd aan boord van een jacht wordt doorgebracht op de salonkussens, de buitenkussens, de zonnebedden en de matrassen. Het soortelijk gewicht van het schuim bepaalt tevens de levensduur. Hoe hoger het soortelijk gewicht van het schuim is, des te langer zal de levensduur van de kussens zijn. Er zijn stevige kwaliteiten comfortschuim voor een actieve zit, bijvoorbeeld toepasbaar in de dinette en voor de stuurstoel. En er zijn meerdere kwaliteiten comfortschuim voor een comfortabel zit in bijvoorbeeld de salonbank.

Koudschuim / Lastilux voor zit- en rugkussens

Hoogwaardig koudschuim en Lastilux comfortschuim zorgen voor een aangenaam comfort en een langere levensduur van de stoffering. De reactieve polyether polyol zorgt ervoor dat de veerkracht opmerkelijk hoger is dan bij conventionele polyether schuimen. De cel-structuur van dit schuim is open en zeer gedifferentieerd. Koudschuim heeft bovendien een brandvertragende werking. Aan boord van een jacht is het belangrijk om aan de brandveiligheid te denken. Neptune heeft een aantal schuimsoorten, die aan de hoge normen van brandveiligheid voldoen. Door diverse schuimsoorten te combineren kunnen de meest comfortabele kussens samengesteld worden. Rugkussen kwaliteiten zijn: SG2510 / SG2815 / SG3215. Zitkussen kwaliteiten zijn: SG3520 / SG4025 / SG4530 / SG5035 / SG5525. Matras kwaliteiten zijn: SG4020 / SG5020 / SG5525 / SG7020.

Vita-Talalay voor zit- en rugkussens

Vita Talalay® latex wordt het meest ingezet voor slaap-comfort. Maar voor de echte prinsessen en prinsen op de erwt kunnen er ook zit- en rugkussens vervaardigd worden van het mooiste comfortschuim ter wereld, Vita Talalay® latex. Deze latex kan worden ingezet in zit- en rugkussens en geeft een subliem comfort. Veelal wordt dit schuim voor de toplaag van het kussen gebruikt. De ronde, open cel-structuur van Vita Talalay® latex is uniek en ongeëvenaard en biedt perfecte ventilatie. Dat zorgt voor goede vocht- en warmteregulatie waardoor uw zitvlak droger blijft. Daarnaast heeft het product een superieure veerkracht, die voor optimale ondersteuning zorgt en de drukpunten van het zitvlak verlicht.
Een mooier en comfortabeler product voor zitcomfort bestaat er niet.

Calipore / Ezy-Dry / Dry-Fast

Calipore Outdoor, Ezy Dry of Dry Fast schuim zijn uniek en ontwikkeld voor buitenkussens. De zeer open cel-structuur zorgt ervoor dat de kussens minder lang nat blijven, niet gaan schimmelen en bacterievrij blijven. Deze schuimsoort is leverbaar in een soft, medium en firm kwaliteit.

Polypress voor zwaar en intensief gebruik

Polypress is een recycle product dat gemaakt wordt van 100% snijafval uit onze eigen snijderij. Neptune laat zijn schone afval recyclen bij een van de beste recycle bedrijven in deze industrie. Polypress wordt o.a. ingezet bij kussens die zwaar en intensief worden gebruikt. Denk aan de buddy-seat van een bijboot of aan de stevige kern van een stuur- of navigatiestoel. Tevens kan de romp van een bankstel aan boord voorzien worden van 1 cm Polypress DB 160, voordat deze gestoffeerd wordt. Hierdoor krijgt men een strakke bekleding die toch zacht aanvoelt.
Polypress wordt tevens gebruikt voor geluidsisolatie van o.a. de machinekamer of de generator kast.

Vulmateriaal voor kussens

Latex spaghetti is geschikt om mooie zware kussens mee te vormen. Bankstellen, die een gezellige nonchalante uitstraling moeten hebben, kunnen hiermee gevuld worden.
Latex comforel wordt gebruikt om luxe sierkussens te vormen of om grote kussens van bankstellen te vullen. Het is een mix van Talalay latex sticks en Dupont holle vezel deeltjes.
Al deze producten worden van nieuw en schoon comfortschuim geproduceerd. Deze materialen verkopen wij ook als los product om zelf te verwerken.